LOULOU NYMAN 5/9-2013

LOULOU NYMAN – Från Mörkertid till Midnattssol
5 sept – 18 sept 2013

Loulou Nyman foto till hemsida-06Välkommen på vernissage kl 17-21 torsdag den 5 september 2013

Loulou Nyman som är född i Stockholm 1962, uppvuxen i Gamleby Småland har under en fyra månader lång period befunnit sig som ”artist in residence” i en by liten by som heter Berlevåg högst upp i Nordnorge. Den främsta inspirationen har hon hämtat från den storslagna naturen. Berlevåg ligger vackert inbäddat mellan Ishavet och fjällen, invånarna är bara tusen till antalet och livnär sig till största del på fisket.

Alstren i utställningen är gjorda i blandteknik, färgen är akryl och Loulou blandar gärna i både sand, papper och även kaffe och kaffefilter.

Loulou kom till Nordnorge i Februari då solen fortfarande inte är uppe, den här perioden kallas för mörkertiden, ljuset under den här tiden är väldigt speciellt och ger det mesta ett blått skimmer. När solen sedan återvänder är det en fantastisk kontrast och när dagarna till sist är helt ljusa så är midnattssolen en fantastisk upplevelse. Naturen växer i all sin kraft och snön smälter snabbt undan. Bilderna från den här perioden är ett sätt för Loulou att få dela med sig av den känslan hon har hämtat upp från de olika platserna under de olika perioderna, kraften som hon upplevt i naturen för att sedan sätta det på duken.

Låt er föras med på resan från mörkertid till midnattssol, låt den arktiska vinden blåsa bort storstadsdammet för en stund.

Utställningen pågår 5 -18 sept 2013.

Mån-fre 12-19, lör 12-17, sön – mot bokning.

Konstföreningar och press kan boka enskilda visningar utöver ordinarie öppettider.

Varmt välkomna!

IMG_7108 IMG_7073 IMG_7074 IMG_7075 IMG_7076 IMG_7081 IMG_7085 IMG_7091 IMG_7102