BO SVENSSON 30/1-2014

“Concrete goes into the woods!” av Bo Svensson

-1

VERNISSAGE
To
rsdag 30:e Jan kl 17:00-20:00

” Tanken med utställningen var från början att jag skulle visa ”betongfolket” hur vackra skogar vi har men det slutade med att jag bjöd in betongen i skogen då den är enligt mig är lika vacker.

Jag började med att ta tåget från Köpenhamn och sedan byte jag till en husbil och körde mot skogarna i norr och slutade på toppen av Kebnekajse. Jag har försökt att framställa skogen ur andra perspektiv och vinklar än vad man är van vid. Man säger att man ej ser skogen för alla träd! Då valde jag att titta från andra vinklar och på andra ställen än kanske just i skogen. Även om jag även sprang runt där i timmar och i många olika skogar. Allt från den målade skogen i betongen till husbilens fönster till de mäktiga skogarna i norr. Dessa bilder har jag valt ut och valt att presentera för er under namnet ”Concrete goes into the Woods! ”
– Fotograf Bo Svensson, född 1976 i Malmö

Bo Svensson har varit verksam fotograf i Stockholm sedan 2004. Han valde att satsa på fotografering efter att arbetat med att marknadsföra musiker i New York, där träffade han fotografen som fick honom att välja sitt inres väg och flyttade då till Stockholm för att studera vid Kulturamas fotoskola.

Efter 2 år på Kulturama arbetade Bo som assistent hos olika fotografer i Stockholm tills han fick egna kunder och då kunde livnära sig på sin då hobby som nu blivit hans jobb, hans liv.

Bo Svensson är verksam inom inredning och arkitektur och den stora passionen finns för att ta den där bilden som ingen annan kan eller orkar. ” Stå i dagar i snön för att få allt perfekt. Det är just i den stund då allt stannar innan bilden uppenbarar sig i displayen som jag lever för”, säger Bo.

Just nu har fokus legat på denna utställning ”Concrete into the Woods” samt hans websatsning www.fotopi.se. På websidan kommer det vara möjligt att köpa unik fotokonst av Bo Svensson samt av andra fotografer.

Framtida projekt kommer innebära en fördjupning om betongen och förorten. Att visa hur vacker egentligen förorten är och förhoppningsvis hinner inte Slussen rivas innan projektet är klart. Förorten och betongbyggnader framställs ofta som gråa och tråkiga av personer som Janne Josefsson, kanske han inte ser byggnaderna bakom betongen!, säger Bo Svensson.

www.fotografbosvensson.se

Välkomna till Galleri Konstart, Hökens gata 11, T-stn Slussen.

OSA till Konstart: jessicamihai@konstart.eu eller 08-6431344

Utställningsperiod:
30:e Januari – 5 Februari 2014

Öppettider:
Mån – Fre 12-19 & Lördag 12-17