KONSTART POP-UP ART SHOW – TAVERNA BRILLO 24/9

VERNISSAGE
Onsdag 24 September 18:00-21:00 på Taverna Brillo, Sturegatan 6, Stockholm
konstart poup art show-01

Konstart Pop-Up Art Show på Taverna Brillo
EGS, JAN SJÖBERG, JENNY PALÈN, KURIR PUBBS, MAJA LUNDQUIST, NIKI CASH & YVONNE PETTERSSON

Galleri Konstart presenterar verk av sju nutida Skandinaviska konstnärer – EGS, Jan Sjöberg, Jenny Palén, KURIR PUBBS, Maja Lundquist, Niki Cash och Yvonne Pettersson i en samlingsutställning på Taverna Brillo. Blandade tekniker. Original verk samt limiterade re-produktioner. Utställningen har ett genomgående urbant tema med ett grafiskt uttryck som bl.a bottnar i graffitin.

Vi har kvällen till ära bjudit in DJn Kool DJ Dust aka Daniel Savio, som kommer bjuda på schysst musik under vernissaget.

VERNISSAGE: Onsdag 24 September kl 18-21.00

Utställningsperiod: 24:e Sept – 12 Okt 2014

KONSTART Galleri/Ateljé/Konstshop
Galleri Konstart arrangerar regelbundet utställningar med nutida skandinaviska konstnärer inom olika konstformer. Tyngdpunkt ligger på konstnärer med bakgrund inom graffiti & street art. Vi representerar utöver det ett 20-tal konstnärer vars verk finns tillgängliga i vår konstshop. Vi anordnar också måleri workshop för företag & privata grupper.

Om du är intresserad av att köpa något av verken som finns i utställningen, vänligen kontakta per email:
jessicamihai@konstart.eu eller ring 08-6431344 / 0739052422

EGS,  född 1973 I Helsingfors, Finland.
EGS räknas till första genarationen graffitmålare I Finland, han var en av the första inter-rail målarna som reste inom Europa för att måla tåg under 90-talet. Han har examen I Grafisk Design från University of the Arts London. Egs kännetecken är hans har abstrakta sätt att illustrera sin signatur I svart och vitt med tydlig koppling till graffiti.har alltid intresserad sig för graffitikulturen globalt samt dess historia. EGS har flertalet utställningar bakom sig bade på museum samt gallerier I Finland, Sverige, England, Nederländerna & Spanien.
www.oldhelsinki.tumblr.com

Jan Boleslav Sjöberg, född 1981 i Prag, bosatt i Stockholm sedan 1984.
Grafiskformgivare / illustratör som i huvudsak jonbbar med handritade bilder och försöker fly från datorgrafiken så ofta det går. Spenderar i dagsläget mycket av sin tid till att göra illustrationer till Malmös klubbscen.
www.boleslav-fresh.com

Jenny Palén KARMA, född 1982 i Stockholm.
Konstnär som uttrycker sig inom olika tekniker som installationer, video, skulptur & måleri. Hennes bakrgund som en av Europas mer framträdande graffitmålare kommer fram i hennes teknik både inom muralmålningar samt i hennes illustrationer. Det är ofta figurer med ett lätt komisk uttryck. Dessa figurer återkommer även i hennes skulpturer samt videos. Jenny Palén har kandidatexamen i fri konst från Kungiga Konsthögskolan i Stcokholm och går nu sitt sista år där för att ta sin magisterexamen. Drev tillsammans Virlani Hallberg Bastard Gallery i Stockholm under 5 år, ett konstgalleri som rörde sig utanför de traditionella ramarna. Jenny Palén har flertalet utställningar bakom sig som på Göteborgs konsthall, Kulturhuset i Stockholm, Gagnef festivaeln, Mejans galleri Fredsgatan m.m. www.jennypalen.com

KURIR PUBBS medlem i Stockholmsbaserade crewet ”The Poor Ugly Bad Boys”.
Kom i kontakt med graffiti vid 8års ålder och det är ett speciellt möte som har lett KURIR PUBBS in på grafifiti, det var en enorm väggmålning i klassisk 80tals graffitistil föreställande en gigantisk knekt sittandes på en stor vit häst. Denna överväldigande upplevelse ledde till många års skissande på bokstäver och karaktärer innan det var dags att göra sin konst synlig vid 12 års ålder och har varit aktiv graffitimålare sedan dess, tidigt 90-tal.
www.pooruglybadboys.tumblr.com

Maja Lundquist, född 1981 i Stockholm.
Utbildad vid Beckmans Designhögskola, form examinerad 2006, samt två år på Nyckelviksskolan, allmän samt textil linje innan dess.

Maja har en fascination för mönster och skapar abstrakt bildkonst. Hon har tidigare arbetat med rörlig grafik, formgivning, skulptur, kostym och scenografi. Verken som visas i denna samlingsutställning kommer från “Majakalendern”. Majakalendern.com startades 22a december 2012, som en kommentar till att “jorden skulle gå under” eftersom mayakulturens räkning av tid upphörde att existera detta datum för xxxx antal år sedan.

För konstnären har det personligen inneburit ett bra sätt att dagligen ha tid över till sitt eget skapande.

Majakalendern går att följa på internet och har ett nytt tema bildmässigt varje år.
2012 & 2013 år var det /teckning med flitpenna/ 2014 års tema är också grafiskt men digitalt framställda motiv och utprintat som foto. Varje bild kompletteras med ett visdomsord.
www.majakalendern.com

Niki Cash född 1973 i Stockholm.
Målat graffiti sedan 1985, pendeltågslinjen från Kungsängen mot Stockholm. Upptäckte graffiti första gången som barn i slutet av sjuttitalet i New York. Var del av DIR crew, Doing it Right. Målar nu på duk, gör skisser, smycken & kläder i sitt skapande. De verk vi får se I denna samlingsutställning är tusch på papper med klassiska hip hop motiv som breakdansare, vinylskivor & sprayburkar. Niki Cash har bl.a varit med I en av Nordens största graffiti auction Crude Oli som hölls på Lauritz.com.
www.facebook.com/pages/Niki-cash-art/153598348166392

Yvonne Pettersson, född 1970 i Stockholm
Yvonne Pettersson aka Blue Corner House målar figurativt, modeteckningar & illustrativt i tusch, akryl & kaffe.

Yvonne är utbildad inom Digital design på Högskolan Kristianstad och har tidigare examen i Illustration på Berghs school of com, grafisk form på Beckmans högskolan och är utbildad dekoratör.

Har haft utställningar sen 2003 bla på Copenhagen Art Fair, Galleri Roddarhuset Vaxholm, Gallery Adesso, Sthlm furniture fair, Formex/ Urban dining, Berendsen Ishöj, Artville Cph, Roskilde kunst fair, Edsviken konsthall, Artgallery Sthlm, Norrtälje konstmuseum, Volvo showroom, Stockholm art fair, Galleri Hagström Gamla stan mfl
Yvonne driver sin egen inredningsbutik i Grisslehamn som heter Blue Corner House.
www.facebook.com/pages/BlueCornerHouse-galleri/102403546482456?fref=ts
www.facebook.com/Bluecornerhouse