VANJA POEDTKE 9/5

Vanja Poedtke – Processer
9 – 16 Maj 2015

Affisch Vanja Poedke till hemsidan

Vernissage kl 16.00-19.00 lördag den 9:e Maj,
Galleri Konstart, Hökens gata 11, Stockholm.

Vanja Poedtke, född 1975 i Stockholm

Vanja Poedtkes utställning Processer handlar om den tomhet och utanförskap man lätt känner när man exkluderas från olika sammanhang.

Att vilja ingå i en gemenskap är mänskligt. I mina teckningar vill jag visa vad inkluderande och exkluderande betyder för mig, säger hon och fortsätter,

Alla relationer som betyder något sätter igång processer. De kan vara destruktiva, konstruktiva ibland livsavgörande. Men oavsett hur de berör oss, så sätter de igång processer.

I mina bilder tolkar jag känslor, relationer och samspel mellan mig och andra människor. Att teckna är att tyda dem. Jag måste helt enkelt göra det varje gång jag är på väg in i något.

Inspirationen kommer från tatueringskonst och street art.

Vanja Poedtke, som nu har sin första utställning, började måla vid 19 års ålder för att bearbeta sin mammas bortgång. 20 år senare skapar hon fortfarande.

Vi möter alla motgångar och förluster vare sig vi vill eller inte. Att bearbeta sorg är tungt, men att processa en sorg kan också stärka oss. Vi tvingas reflektera och det ger oss nycklar till vårt inre. För mig var tecknandet en räddning, en slags terapi. Nu tecknar jag varje gång jag möter motgångar och det hjälper mig, säger Vanja.

Vanja är uppvuxen i ett konstnärshem, hennes mamma var textilkonstnär. Vanja är utbildad socionom och arbetar inom socialt arbete, när hon inte tecknar.

Utställningen pågår 9 – 15 Maj 2015.
Mån-fre 12-19.00, Lör 12-16.00, Sön – Mot bokning

Konstföreningar och press kan boka enskilda visningar utöver ordinarie öppettider. Kontakta: jessicamihai@konstart.eu