NATURVINBAR PÅ KONSTART 29/5 – 15/6

Artboard 33

NATURVINBAR PÅ KONSTART 29 MAJ – 15 JUNI

HÖKENS GATA 11, SLUSSEN

ORANGE, VITT, ROSÉ, RÖTT & MOUSSERANDE NATURLIGA VINER FRÅN SMÅSKALIGA PRODUCENTER

Under en tre veckors period förvandlas galleri Konstart till en vinbar med fokus på naturliga viner från olika länder som Italien, Frankrike, Georgien. Jessica Mihai & Mika Snickars som driver galleri Konstart och skivbutiken Snickars Records har sedan några år tillbaka ett stort privat intresse för vin. Viner som görs av vinmakare som värnar om vår moder jord, utan tillsatser eller manipulation. Vin som är levande och överraskar, vin så som det ska vara och så som det har gjorts sedan urminnes tider.

Det kommer serveras en bred palett viner från olika producenter, gamla som nya favoriter. Utbudet kommer variera från dag till dag och kommer finnas på ½ glas, helglas, hel flaska och alkoholfritt alternativ. I matväg kommer det finnas noga utvalda ekologiska tilltugg såsom opastöriserade ostar, mjölksyrade grönsaker, kallskuret och lite matigare kalla rätter från Androuet Ostbutik samt ROT Butik & Kök.

Det finns flertalet väldigt bra vinimportörer i Sverige och denna gång har vinerna köpts in vin från Dryckesbutiken, Gaumarjos, Kvalitetsviner, Vin & Natur, Vinolio och Pompettes Dryckeshandel. Några av vinimportörerna kommer även finnas på plats under våra temakvällar för att servera och berätta mer om de viner de importerar.

En av kvällarna har vi tex Loire tema då vinerna är utvalda av två entusiastiska winedudes Lulu McAllister & Johan Churchill från San Fransisco. Samma kväll får vi även besök att författaren och journalisten Mats-Eric Nilsson som då kommer hålla en kortare föreläsning om sin bok Chateau Vadå som granskar vinindustrin.

Ingen bokning, drop in hela perioden.

Varmt välkomna !

ÖPPETTIDER:
ONSDAGAR, TORSDAGAR, LÖRDAGAR KL 17.00-22.00
29 MAJ – 15 JUNI, 2019 *

GÄSTSPEL:

ONSDAG 29/5 KL 17.00 – 22.00
VINOLIO, PERNILLA NILHEIM SERVERAR VINER FRÅN UMBRIEN, TOSCANA & SICILIEN
Vinolios viner präglas av att de är småskaligt producerade av italienska vinbönder som jobbar med passion och kunskap . Pernilla känner dem alla väl och vill förmedla deras hantverk till restauranger och vinintresserade entusiaster här hemma i Sverige.
Pernilla har tidigare drivit italiensk restaurang i egen regi och jobbat som kock. Sedan två år importerar hon vin från små italienska gårdar.

ONSDAG 5/6 KL 17.00-22.00
LOIRE, LULU MCALLISTER & JOHAN CHURCHILL SERVERAR UTVALDA VINER FRÅN DISTRIKTET
Lulu & Johan är två vindudes som nyligen flyttat hit från ett ganska solig San Francisco. Johan sålde vin till en liten fransk importör under många år, medan Lulu övervakade vinprogrammet för en liten, dynamisk restauranggrupp. De är angelägna om att träffa många nya Stockholm-vänner som delar sin kärlek till god, autentisk, intressant mat och dryck och andra fnoskiga saker. Kan det här vara du?
Johan som är halvsvensk pratar svenska bra med Amerikansk accent: Lulu pratar sin egen version av svenska.

ONSDAG 5/6 KL 18.00 -18.30
MATS-ERIC NILSSON BERÄTTAR OM SIN BOK CHATEAU VADÅ SOM GRANSKAR VININDUSTRIN
Författaren oc journalisten Mats-Eric Nilsson slog igenom med Den hemlige kocken, som var en hårdhänt granskning av livsmedelsindustrin.
Tolv år senare har han nu skiftat fokus: från tallriken till glaset.
Med rader av uppseendeväckande exempel berättar han om sin senaste bok. Om fusk och tricksande i vinbranschen – men också om de goda alternativen!

ONSDAG 12/6 KL17.00-20.00
VIN & NATUR, TORSTEN RUNDQVIST & EMIL PERSSON SERVERAR SINA FAVORITER
Levande viner som ger lust till mer!
Vin& Naturs fokus ligger på att förmedla vin med stark känsla av ursprung, personlig karaktär och ärligt uttryck. Vinbönderna vi arbetar med ser styrkan i frukten de odlar och marken de brukar. Deras mål är att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt. Torsten är fd popmusiker och ljudmixare, startade Sveriges första vinblogg 2006 och lärde känna Vin&Natur 2010. Emil har sedan en lång tid tillbaka arbetat som sommelier på Vinkällaren Grappe och krogar i Stockholm, dom senaste fyra åren har han haft ansvaret för Vin & Naturs försäljning till privatpersoner via Systembolaget.

LÖRDAG 15/6 KL 17.00-22.00
GAUMARJOS, ERIK ANDERMO & HENRIK CALLERSTRAND SERVERAR GEORGISKA AMFORA VINER
Gaumarjos Vin importerar ärliga och uttrycksfulla naturviner från Georgien. Våra vinmakare är goda vänner som brukar jorden med stor kunskap och respekt enligt ekologiska eller biodynamiska principer. Vinerna är framställda i qvevri, nedgrävda amforor, enligt 8000-årig tradition med minimal intervention och utan tillsatser. Bredden i vårt sortiment varierar eftersom volymerna ofta är små, men vi har alltid viner från gården Pheasant’s Tears, där vi även är delägare sedan 2009. Skål, eller på georgiska – gaumarjos!

@KONSTARTXSTHLM
@NATURAL_WINE_NATURVIN

* 15 JUNI ÖPPET 12.00-22.00
*   1 JUNI STÄNGT

www.konstart.eu