ANNA FORSBERG 21/3-2013

“Jag vänder mig hemåt”
21 mars – 3 april 2013

21 mars – 3 april 2013

Välkommen på vernissage torsdag den 21 mars kl 17-21.

Anna Forsberg – Jag vänder mig hemåt

Tar ett djupt andetag. Håller andan.
Andas ut och är hemma.
Allt är som det ska vara. Jag är här.
I varje andetag finns ett hemma.

Våra vardagar stormar förbi i ett högt tempo. Vi ska se framåt. Sätta upp mål. Ha en strävan. Kämpa på. Ända in i kaklet. Tills vi får stopp i maskineriet och behöver upptäcka insidan. Men även då uppstår prestationsmål. Sätta upp mål. Ha en strävan. Vara duktigt medveten och lyckas med meditationen.

Jag vänder mig hemåt. Ser på marken jag står på och andas. Hittar den fasta kärnan i mig själv, som man ständigt bär med sig. Mitt andetag. Och en liten sten i fickan.
Ända sedan jag var barn har jag samlat på stenar. Och andetag.

Verken i utställningen är målade i akryl eller olja. Många föreställer stenar, fossiler, trä, järn. Vissa stillheten som infinner sig när ett fysiskt hem gått förlorat. I andra försöker jag fånga andetagen jag då jag vänder mig hemåt. Flera av verken som ställs ut på utställningen ”Jag vänder min hemåt” är målade på, eller inspirerade av Cypern. Andra är målade i Avesta eller i ateljén i Stockholm.

Utställningen pågår 21 mars – 3 april 2013
mån-fre 12-19, lör 12-17 samt sön 12-15.
(Stängt påskdagen 31 mars och annandag påsk 1 april)

OSA till jessicamihai@konstart.eu senast 18 mars.

Konstföreningar och press kan boka enskilda visningar, vänligen kontakta jessicamihai@konstart.eu eller ring 08-6431344.

Varmt välkomna!